Kuinka kolikkopelit ja peliautomaatit toimivat

Raha-automaateissa on yleensä vähintään kolme “voittolinjaa”, joista jokaisella on useita symboleja. Vaikka fyysisissä hedelmäpeleissä voi olla 20 tai enemmän symboleja kiekolla, digitaalisen tekniikan ansiosta niillä voi olla paljon enemmän – joissakin on 256 virtuaalista symbolia – miljoonilla mahdollisilla yhdistelmillä. Symbolien yhdistelmiä, jotka maksavat vetoa niistä, kutsutaan ”voittolinjoiksi”.

Peliautomaatit sisältävät satunnaislukugeneraattoreita, jotka voivat tuottaa tuhansia numeroita sekunnissa, joista jokainen liittyy erilaisiin symbolien yhdistelmiin. Voitatko vai hävitkö, määräytyy satunnaisluvun perusteella, joka syntyy heti, kun aktivoit jokaisen pelin – jos se vastaa voittolinjaa, voitat. Koska jokainen pyöri on riippumaton, satunnainen eikä liity edellisiin tai tuleviin pyöriin, on mahdotonta ennustaa, mitä kullekin pelille tapahtuu.

Peliautomaatteja on monia erilaisia. Joidenkin avulla voit valita kuinka monta voittolinjaa lyödä vetoa peliä kohden ja kuinka paljon haluat lyödä vetoa. Ennen kuin laitat rahasi sisään, selvitä pelikohtainen hinta, kertoimet, voittolinjat, paluu pelaajalle ja kaikki muu, mikä auttaa sinua tekemään oikeat päätökset puolestasi. Etsi koneelta tai sen läheltä maksupöytiä, jotka selittävät kaiken mitä tarvitset.

Voittokertoimet

Mahdolliset voitot ja voittokertoimet riippuvat pelaamastasi koneesta, pelattavista voittolinjoista ja panostamistasi krediiteistä. 

Koneet, jotka maksavat penniä pelata, saattavat maksaa pieniä palkintoja suhteellisen usein. Toiset maksavat useita dollareita per peli, mutta tarjoavat suurempia jättipotteja ja korkeammat kertoimet. Esimerkiksi I Heart Triple Diamond -pennikoneen voittokertoimet ovat yksi 12: sta, mutta pääpalkinnon voittokertoimet ovat vain 1 649 400: sta. 

Riippumatta siitä, mitä konetta päätät pelata, kertoimet suosivat aina taloa. Tämä tarkoittaa, että ajan myötä on todennäköisempää, että kävelet pois pienemmällä rahalla kuin aloittaessasi.

Talon etu kolikkopeleissä

Vaikka koneet voidaan ohjelmoida maksamaan korkeammilla tai pienemmillä kertoimilla, peliautomaattien tyypillinen keskimääräinen talon etu on 8%, mikä tarkoittaa pelaajan keskimääräistä tuottoa 92 prosenttia. Tämä tekee peliautomaateista vähemmän suotuisampia kuin pöytäpelit, kuten fortune pai gow -pokeri, blackjack ja ruletti, paluun suhteen.

PeliTalon etu, optimaalisella pelillä
Baccarat1,06%
Blackjack0,5%
Craps0,8%
Fortune pai gow -pokeri0,5 – 2,5%
Pokeri2 – 3,5%
Arpajaiset50%
Ruletti5,3%
Peliautomaatit8% (keskiarvo)

Myyttejä

Pidempi pelaaminen ei paranna voittomahdollisuuksien poistamisen todennäköisyyttä.

Pysyvyys ei kannata. Jokainen kolikkopeli on itsenäinen, arvaamaton eikä liity edellisen pelin tapahtumiin. Kone ei ole koskaan ”voittoa varten”, eikä se myöskään ”mene kylmäksi” voiton jälkeen.

Pian sen jälkeen kun jätät koneen, se voittaa jättipotin – se ei tarkoita, että olisit voittanut, jos olisit jatkanut pelaamista.

Tulevat voitot koneella eivät liity täysin siihen, mitä tapahtui, kun pelasit. Koska satunnaislukugeneraattorit määrittävät jokaisen pelin lopputuloksen, jokaisen pelin tulokset ovat täysin riippumattomia aikaisemmista tapahtumista. Tulokset riippuvat siitä, mikä satunnaisluku syntyy juuri siinä vaiheessa, kun pelaaja painaa peliä tai vetää vipua. 

Käytävät kauimpana olevat koneet eivät maksa enemmän, koska niitä pelataan harvemmin.

Kuinka usein konetta pelataan, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka todennäköisesti se maksaa seuraavasta pelistä. Maksut määräytyvät koneen ennalta asetettujen kertoimien ja sisällä olevan satunnaislukugeneraattorin arvaamattomien tulosten perusteella. 

Et voi parantaa voittomahdollisuuksiasi useimmissa peliautomaateissa.

Suurin osa kolikkopeleistä on satunnaislukugeneraattoriin perustuvia uhkapelejä. Joillekin koneille bonuspelit tarjoavat sinulle mahdollisuuden vaikuttaa tulokseen vuorovaikutuksessa arcade-tyylisen videopelin kanssa. Vaikka taito voi olla tekijä, satunnaislukugeneraattori yleensä määrittää, pääsetkö pelaamaan bonuspeliä ja voittosummia – joten sattuma on edelleen suuri osa sopimusta.